Jelentkezés EU választási megfigyelőnek

(Gambia 2021)

 

Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta felhívását a gambiai elnökválasztást megfigyelő EU misszióban való részvételre (dokumentumok mellékelve).

A választásokra 2021. december 4-én én kerül sor. Az Európai Bizottság összesen 16 hosszú és 16 rövid távú megfigyelő kiküldését tervezi, tagállamonként 2-2 fő hosszú/rövid távú megfigyelő jelölését kéri (tervezett kiküldetési időszak: LTO: 2021. november 4. - 2021. december 10. , STO esetében: 2021. november 28. - 2021. december 08.)

A tagállamok jelöltjei közül az Európai Bizottság választja ki a 16-16 fő megfigyelőt.

Jelentkezési feltételek

 • angol nyelv magas fokú írás- és beszédkészsége (C1 szint),
 • a korábban az országban/ régióban szerzett tapasztalat előnyt jelent;
 • korábbi választási megfigyelői tapasztalat és/vagy más releváns tapasztalat, ideértve: választási képzés, technikai közreműködés vagy gyakorlat a régióban előnyt jelent
  • LTO esetében legalább két megfigyelői vagy ’core team” tapasztalat, míg STO esetében egy választási megfigyelési misszióban szerzett megfigyelői tapasztalat szükséges (nem kötelező EU által szervezett megfigyelésnek lennie), illetve választási megfigyelői képzés (lehetőleg EODS/NEEDS)
  • A tagállamok számára lehetőség van egy fő LTO és egy fő STO tapasztalattal még nem rendelkező megfigyelő jelölésére is.
 • korábbi civil részvétel nagy nemzetközi missziókban, vagy emberi jogi megfigyelő misszióban szerzett munkatapasztalat előnyt jelent;
 • a demokrácia és az emberi jogok iránti elkötelezettség tanúsítása;
 • számítógép (microsoft office, excel, word, access, acrobat, outlook, web böngésző), műholdas telefon, GPS, BGAN kezelői és internet felhasználói ismerete;
 • kiváló fizikai és egészségi állapot; nehéz körülmények, hosszú munkaórák elviselése;
 • nehéz körülmények elviselése;
 • teljes rugalmasság az elvárt a kiküldetés időszakára.
 • hozzájárulás a misszió által előírt PCR tesztek elvégzéséhez

A pályázók tapasztalatait és nyelvtudását az Európai Bizottság, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium a teljes kiválasztási eljárás során tesztelheti. További információ a mellékelt angol nyelvű dokumentumban található.

A pályázathoz kérjük csatolni:

 • a feltételek teljesítéséről szóló, a jelentkező és két tanú által aláírt alábbi nyilatkozatot:

„Alulírott a gambiai választásokat megfigyelő EU misszióban történő részvételi felhívásra jelentkezve kijelentem, hogy a pályázati kiírás követelményeinek megfelelek. A küldetést saját felelősségemre vállalom. Egyben tudomásul veszem, hogy annak teljesítésével kapcsolatban vagy a teljesítés során engem ért bármely kárral kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztériumot semmilyen felelősség nem terheli. Vállalom továbbá, hogy kiválasztásom esetén az EU választási megfigyelőkre vonatkozó magatartási kódexben foglaltakat maradéktalanul betartom.”

Covid-19 elleni védőoltással rendelkezem./ Nem rendelkezem (A megfelelő rész aláhúzandó.)

 

                                                                                                            ……………………………

                                                                                                                          Pályázó

Budapest, 2021. ……………………..”

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy regisztráció nélkül a jelentkezés nem érvényes!

Kérjük a már korábban regisztrált pályázókat, hogy pályázatuk benyújtása előtt frissítsék a „Roster”-en található önéletrajzukat, feltüntetve az elbíráláshoz szükséges minden releváns információt.

                            

A jelentkezés benyújtásának határideje: 2021. október 6. szerda. 09.00 óra.

 

A jelentkezéseket, amely tartalmazza a fenti nyilatkozatot szkennelve, az elections@mfa.gov.hu e-mail címre kérjük eljuttatni a fenti határidőig. Az e-mail tárgya EU EOM – Gambia 2021legyen.

/asset/view/142177/Observers ToR EOM Gambia 2021.doc.pdf.pdf

/asset/view/142175/Call Observers - EOM The Gambia 2021.docx.pdf