Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta felhívását a zambiai választásokat megfigyelő EU misszióban való részvételre (dokumentumok mellékelve).

A választásokra 2021. július 12-én, illetve amennyiben sor kerül második fordulóra, úgy arra szeptember 21-én kerül sor. Az Európai Bizottság összesen 32 hosszú távú megfigyelő (LTO) kiküldését tervezi és tagállamonként 3 hosszú távú megfigyelő jelölését kéri (tervezett kiküldetési időszak: 2021. július 11 - 2021. augusztus 21. (második forduló esetén 2021. július 11 - szeptember 30.) A tagállamok jelöltjei közül az Európai Bizottság választja ki a 32 megfigyelőt.

Jelentkezési feltételek

 • angol nyelv magas fokú írás- és beszédkészsége (C1 szint),
 • a korábban az országban/ régióban szerzett tapasztalat előnyt jelent;
 • korábbi választási megfigyelői tapasztalat és/vagy más releváns tapasztalat, ideértve: választási képzés, technikai közreműködés vagy gyakorlat a régióban előnyt jelent
  • LTO esetében legalább két megfigyelői vagy ’core team” tapasztalat szükséges (nem kötelező EU által szervezett megfigyelésnek lennie), illetve választási megfigyelői képzés (lehetőleg EODS/NEEDS)
  • A tagállamok számára lehetőség van egy fő LTO tapasztalattal még nem rendelkező megfigyelő jelölésére is.
 • korábbi civil részvétel nagy nemzetközi missziókban, vagy emberi jogi megfigyelő misszióban szerzett munkatapasztalat előnyt jelent;
 • a demokrácia és az emberi jogok iránti elkötelezettség tanúsítása;
 • számítógép (microsoft office, excel, word, access, acrobat, outlook, web böngésző), műholdas telefon, GPS, BGAN kezelői és internet felhasználói ismerete;
 • kiváló fizikai és egészségi állapot; nehéz körülmények, hosszú munkaórák elviselése;
 • nehéz körülmények elviselése;
 • teljes rugalmasság az elvárt a kiküldetés időszakára.
 • hozzájárulás a misszió által előírt PCR tesztek elvégzéséhez

A pályázók tapasztalatait és nyelvtudását az Európai Bizottság, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium a teljes kiválasztási eljárás során tesztelheti. További információ a mellékelt angol nyelvű dokumentumban található.

A pályázathoz kérjük csatolni:

 • a feltételek teljesítéséről szóló, a jelentkező és két tanú által aláírt alábbi nyilatkozatot:

„Alulírott a zambiai választásokat megfigyelő EU misszióban történő részvételi felhívásra jelentkezve kijelentem, hogy a pályázati kiírás követelményeinek megfelelek. A küldetést saját felelősségemre vállalom. Egyben tudomásul veszem, hogy annak teljesítésével kapcsolatban vagy a teljesítés során engem ért bármely kárral kapcsolatban a Külgazdasági és Külügyminisztériumot semmilyen felelősség nem terheli. Vállalom továbbá, hogy kiválasztásom esetén az EU választási megfigyelőkre vonatkozó magatartási kódexben foglaltakat maradéktalanul betartom.”

Covid-19 elleni védőoltással rendelkezem./ Nem rendelkezem ( A megfelelő rész aláhúzandó.)

                                                                                               ……………………………

                                                                                                                          Pályázó

Budapest, 2021. ……………………..”

Felhívjuk a figyelmet, hogy regisztráció nélkül a jelentkezés nem érvényes!

Kérjük a már korábban regisztrált pályázókat, hogy pályázatuk benyújtása előtt frissítsék a „Roster”-en található önéletrajzukat, feltüntetve az elbíráláshoz szükséges minden releváns információt.

                             A jelentkezés benyújtásának határideje: 2021. június 10. 09.00 óra.

A jelentkezéseket, amely tartalmazza a fenti nyilatkozatot szkennelve, az elections@mfa.gov.hu e-mail címre kérjük eljuttatni a fenti határidőig. Az e-mail tárgya EU EOM – Zambia 2021” legyen.